Més detalls del que va passar el passat dimarts 9 de gener

Més detalls del que va passar el passat dimarts 9 de gener

MÉS DETALLS DEL QUE VA PASSAR EL PASSAT DIMARTS 9 DE GENER

 

Marc Llodrà i Xavier Robles

El passat dimarts 9 de  de gener del 2024, un alumne del Ceip Sant Miquel de 4t curs, durant una sortida pel torrent de Ses Planes es va perdre. Aquesta entrevista, la farem a n’Imma Coll que hi era quan va passar i li damanarem més detalls.

 

Xavi Robles/ Marc Llodrà: Què feieu quan es va perdre l’infant?

Imma Coll: Nosaltres estavem berenant, molts de nins i nines ja havien acabat de berenar i començaven a jugar un poc pel torrent abans de començar l'excursió.  Nosaltres aquest dia berenavem a dins el torrent i després havíem de tornar pel torrent fins a Son Carrió. Encara no havíem començat l'excursió de caminar. Ell va acabar de berenar i va anar a jugar. Va pujar dalt del torrent i na Cristina que es l’A.T. el va veure i li va dir: Alexis!. Després va a partir a córrer darrera ell, i na Joana què és una altra mestra hi va anar també. Després el varen perdre de vista i no el varen tornar a trobar. 

XR/ML: A quina hora es va perdre?

IC: Es va perdre devers les… onze i quart.

XR/ML: On i quan el vàreu trobar?

IC: El vàrem trobar a les 17:00h des capvespre .El va trobar un home propietari d’una casa. En aquella casa, era davall d’una taula al porxo

XR/ML: Quines actuacions vàreu fer per cercar-lo?

IC: Primer el vàrem cercar els mestres que érem allà, després varem telefonar  a l’escola i varen venir més mestres de l’escola i després com que vèiem que no el trobavem, vàrem cridar tot d’una  el serveis d’emergències: policia local i 112 que varen enviar la guàrdia civil i els bombers

XR/ML: Com et senties quan no hi era?

IC: Jo em sentia molt angoixada perquè no el trovàbem. Estava asustada i angoixada per si li havia passat alguna cosa o  per si s'hagués fet mal. Estava molt angoixada!

XR/ML: Heu pres mesures de seguretats addicionals pel que va passar per futures sortides?

IC: Ell de moment no farà més sortides fins que tinguem un nou pla, perquè ara té la tendència de fugir i darrerament és com un joc per ell. Fuig i nosaltres li hem d’anar al darrere, amb el seu pare i seva mare mare també li passa. Per tant fins que que no tinguem un pla fix no anirem de sortides. Una cosa que hem pensat es que sempre berenant intentar estar a llocs alts,  perquè ell  així ja no tengui la tendència de pujar i ja no es perdrà. Una altra idea és posar-li un geolocalitzador, és a dir, que ell dugui com a un tipus de rellotge o pulsera que en qualsevol moment sapiguem on és.

XR/ML: Com va reaccionar la família?

IC: La família per jo va reaccionar d’una manera exemplar. Varen venir, es varen posar a cercar, és clar que estaven molt angoixats i preocupats i després també molt agraïts de tots els mestres, voluntaris i el servei d’emergència per haver cercat per tot.

XR/ML: Que els hi recomanaries als infants que van de sortida?

IC: Jo els recoman estar sempre un poc pendent de que hi hagi mestres o adults a devora seu i no perder-los de vista perquè no es perdni. Sí, jo diria això, dur roba i calçat adequat i estar pendent de les indicacions dels mestres, per evitar futures pèrdues d’infants.

 

En conclusió ara ja entenem millor el que va passar, varen ser moments molt difícils per a tothom. Segurament tots hem après d’aquesta experiència i esperam que no torni a passar.