Entrevista: Eulàlia (club de lectura)

Entrevista: Eulàlia (club de lectura)

08-01-2024

 

 QUI HI HA DARRERA DEL CLUB DE LECTURA? 

Carme Ginard i Pau Serapio

 

Sabeu qui hi ha darrera del club de lectura?, n’Eulària Arlès Font, volem xerrar amb ella i conèixer-la millor. És una persona que no fa feina a l’escola, però pels alumnes forma part de l’escola i és molt important. Parlarem amb ella sobre els següents temes: com tria els llibres de club de lectura, a quantes escoles va, si li agrada el que fa… i moltes coses més. Vos convidam a llegir aquesta entrevista i així poder fer-li aquest petit homenatge, ja que l’any que ve es jubila.

 

Carme Ginard/Pau Serapio - Podries fer-nos una breu presentació de tu?

 

Eulària Arlès: Hola, som n’Eulària Arlès Font.

 

CG/PS - Ens podries dir que vares estudiar?

 

EA:  Jo no he acabat cap carrera però vaig començar una d’arquitectura i geografia, volia fer història de l’art però no podia perquè en els meus temps no existia la carrera. Vaig estudiar a València i després de 27 anys vaig venir a Mallorca. He fet mini cursos de lectura amb veu i clubs de lectura amb infants i adults.

 

CG/PS - A més de fer club de lectura amb escoles et dediques a alguna cosa més?

 

EA: Ara faig club de lectura amb infants i adults, poesia i lectura amb veu alta.


 

CG/PS - Quines són les teves aficions?

 

EA: Realment la lectura i la música, sobretot ballar i cantar i caminar per poble o per el camp.

 

CG/PS - Quants d’anys fa que fas clubs de lectura? A quantes escoles vas?

 

EA: Vaig començar a fer lectures amb veu alta fa 15 anys i club de lectura fa 12 anys. Ara vaig a Son Carrió, Sant Llorenç, Manacor, Binissalem, Sa Coma i Llubí.

 

CG/PS - Com organitzes el club de lectura? Que és el que més t’agrada dels clubs de lectura?

 

EA: Jo he de crear un món a la taula que ja sabeu que sempre la tenc decorada. Quan no conec el llibre que vos he d’oferir faig una lectura molt intensa ja que vos ho vull explicar bé, per exemple mir entrevistes de l’autor i etc… I el que més m’agrada dels clubs de lectures és estar amb vosaltres, escoltar-vos i els moments que ens connectam, encara que siguin uns 10, 15, 20 minuts

 

CG/PS - Com triau els llibres de club de lectura? Quin és el teu llibre preferit?

 

EA: Les biblioteques m’he mostren el llibre i m’he demanen que els doni la meva opinió personal, si el trob adequat. 

El meu llibre preferit d’adults és: Creix un arbre a Brooklyn, de na Betty Smith i de juvenil: El cap als núvols, d'en Bernat Cormand. 

 

CG/PS - És veritat que et jubiles? Et fa il·lusió?

 

EA: Ho he estat pensant molt de temps però crec que ja ho he de fer, només faré 4 clubs de lectura d’adults, en part em fa il·lusió i a la vegada no, ja que tinc moments especials.

 

CG/PS - Quin creus que és el llibre imprescindible que han de llegir tots els nins de la nostra edat?

 

EA: Cadascú a de trobar el seu llibre, els meus són…

El jardí secret. Frances Hodgson Burnett. Hi ha adaptacions i edicions il·lustrades.

El meravellós màgic d'Oz. L. Frank Baum

Llibres d'en Roald Dahl com Matilda, Les bruixes, Charlie i la fàbrica de xocolata… en té per més petits "Els minpins" que m'agrada molt.

De l'autora de Pipi Calcesllargues Astrid Lindgren "Los hermanos Corazón de León" o per un poc més petits "Karlsson en el tejado"

Còmics d'en Tintín, no els primers, però a partir del 4rt o el 5è. N’hi ha 24.

 

CG/PS - Tens alguna cosa més ​a dir als alumnes?

 

EA: Sempre he estat molt agust amb la vostra escola perquè sou molt curiosos, raonau molt bé i teniu un esperit molt obert.

 

Hem fet una xerrada molt interessant amb n’Eulària i ens ha agradat molt compartir aquests moments amb ella, estarem molt tristos quan n’Eulària deixi de fer els clubs de lectura. Els infants són molt afortunats de que n’Eulària els hagi fet els clubs de lectura tots aquests anys. Quan els deixi de fer ja no serà el mateix. Han après que darrera els clubs de lectura hi ha molta feina, dedicació i amor.




 

Eulà​ria Arlès Font