Els alumnes del Ceip Sant Miquel escolten jazz

Els alumnes del Ceip Sant Miquel escolten jazz

Els alumnes del Ceip Sant Miquel

escolten jazz

 

En Xesco i n’Antònia plantegen un taller diferent


 

Valentina Marin Lull

Al conservatori de Palma es va oferir un concert de jazz i els

alumnes de tercer cicle de Son Carrió hi varen anar. 

 

Primerament varen preparar-ho fent uns tallers amb n’Antònia i en Xesco, on els varen explicar els diferents estils de jazz, compositors i èpoques. 

 

Dia 22 de març va ser el dia del concert. Varen aprofitar el tren per arribar fins a Palma i desde la Plaça d’Espanya varen anar al conservatori per escoltar el concert. 

El concert el va oferir el grup de Miranda jazz que era un quartet format per guitarra, saxo tenor, contrabaix, bateria i veu. Es va tractar d’un concert didàctic que tenia com a objectiu donar a conèixer l’origen i l’evolució del jazz.

A partir de la interpretació de diferents temes musicals que al llarg de la història del jazz foren molt importants i representatius es varen anar explicant seguint un ordre cronològic els diferents corrents jazzístics (ragtime, estil nova Orleans, estil Chicago, swing bebop, cool, jazz llatí, etc).

Es va fer també una menció especial al blues ja que es considera l’inici de la música moderna i en conseqüència del jazz. Durant tot el concert es varen projectar imatges representatives de la història del jazz. 

En resum, els tipus de jazz que varen veure varen ser RAGTIME Scott joplin 1900-10, DIXIELAND Louis Armstrong 1910-1920, CHICAGO Bessie Smith 1920-1930, SWING Duke Ellington, Cab Calloway 1930-40. 

Després els varen explicar que als anys 40 va arribar el jazz modern: BEBOP Charlie Parker i dizzy Gillespie 1940-50, 

COOL Dave Brubeck, Stan Getz, Chet baker 1950-1960.

HARD BOP Thelonius Monk, John, Coltrane 1960-1970. 

 

Al final del “concert” els varen explicar que a partir del anys 60-70 va començar el FREE JAZZ i tot es va fusionar a (jazz rock, latin jazz…) i es varen recuperar els estils anteriors com (Dixieland i Ragtime…). 

Per finalitzar el “concert” els varen tocar jazz rock. 

Llavors els alumnes varen agafar el tren per anar a l'estació de Manacor. 

Després d'aquest concert de jazz els alumnes del Ceip Sant Miquel varen aprendre que és la música del jazz, els compositors, els músics i les diferents èpoques, ja que el que es volia transmetre al concert era conèixer l’origen i l’evolució del jazz i amb aquest concert ho varen aconseguir.