“Feim fora els contenidors”

“Feim fora els contenidors”

“Feim fora els contenidors” 

aconsegueix el seu objectiu 

fer fora els contenidors   

“Feim fora els contenidors” es reuneix amb el batle i aconsegueix un canvi d'ubicació dels contenidors, encara que no es rendeixen fins a la seva retirada definitiva.

 

El passat mes de desembre na Sònia, la mestra encarregada dels projectes de cooperació i actualitat, va fer una proposta als alumnes: “Feim fora els contenidors”. Des de l’inici de curs varen poder veure  tot tipus d’objectes permesos o no, llançats als contenidors. A més a més, el problema es traslladava al jardí de l'estació. 

 

Entre els objectes llançats i tirats a fora i dins dels contenidors, durant tots aquests mesos, hi havia: fustes, ferros, electrodomèstics com secadores, rentadores, ventiladors, cafeteres, estufes… També mobles, portes, cadires, fluorescents, roba, sabates, vidres, joguines, rodes de cotxe i de bicicletes… 

I al jardí de l'estació entre d’altres residus  varen trobar: llaunes, botelles de plàstic i de vidre, cartons…

 

El projecte consistia en formar un grup d’alumnes que treballaria en aquesta problemàtica. Aquests alumnes encarregats del projecte varen reunir comentaris de l'opinió dels alumnes sobre els contenidors. Varen fer un estudi matemàtic sobre si pensaven que s’havien de retirar o no els contenidors. Es varen encarregar de realitzar fotografies diàries de l’estat dels contenidors i d’escriure una carta al batle exposant el problema i demanant la retirada.

 

El grup encarregat d’aquest projecte estava format per: Lluis Molina, Andreu Peake, Sara Sierra, Irena Zivic, Pere Estrany i Júlia Cànaves.

 

 

Dia 16 de desembre el grup va decidir que era l’hora de sol·licitar audiència al batle.Varen trucar a l’ajuntament, i varen donar informació del projecte i varen acordar que el batle es trobaria amb els alumnes a l’escola dia 21 de desembre a les 10 del matí. 

 

A la reunió varen mostrar tot el material fotogràfic, els resultats de l’estudi matemàtic i les opinions dels alumnes i ciutadans del poble. Per acabar la reunió  varen obrir un torn de paraules cercant solucions.

El que estava clar, era que s’havia de canviar l'ubicació dels contenidors i va finalitzar la reunió.

 

El resultat d’aquest projecte, és que dues setmanes després varen canviar de costat els contenidors. És a dir, si estaven situats al costat del museu, devora de la via verda, els varen dur al costat oposat. Als alumnes no els pareix malament aquest canvi d'ubicació però el seu objectiu final es la seva retirada.

 

Finalment una cosa ha quedat molt clara: “Feim fora els contenidors” No es rendirà fins la retirada definitiva dels contenidors.