Entrevistam a na Mar i na Carmen, les practicants d’aquest any

Entrevistam a na Mar i na Carmen, les practicants d’aquest any

ENTREVISTAM A NA MAR I NA CARMEN, LES PRACTICANTS D’AQUEST ANY

Dídac Guerrero Soler i Lluís Molina López

 

Na Mar i na Carmen són dues practicants que estudien la carrera de mestre, ja són al seu 4t any de carrera i han vengut al Ceip Sant Miquel a realitzar les pràctiques als grups de 5è i 6è de primària. Nosaltres hem decidit entrevistar-les per conèixer-les millor i saber perquè triat venir al Ceip Sant Miquel.

 

Na Mar té 27 anys, viu a Manacor i el seu nom complet és Maria del Mar Nadal Sureda. Li agrada practicar esports, com per exemple futbol i tennis.

Na Carmen té 22 anys viu a Son Servera i el seu nom complet és Carmen Ojeda Jiménez. Li agrada anar a caminar, a córrer per desestressar-se i té un ca que li diuen Sofia.

                                                                                              Mar i Carmen

 

Dídac Guerrero/ Lluís Molina: Com vos trobau a la nostra escola ?

Mar Nadal: Estic molt agust i m’he sorprès perquè no coneixia aquesta metodologia. M’han acollit molt bé, estic molt contenta d’haver triat aquesta escola.

Carmen Ojeda: Em trob bé, hi ha coses que se m’escapen però… cada dia aprenc més i això em motiva.

 

DG/LM: Ens podrieu xerrar un poc de vosaltres?

MN: M’agrada fer esport, sobretot futbol, fa 7 anys que hi jug. També m’agrada el tennis, practic aquest esport fa un any i mig, a més m’agrada passar temps amb les amigues. Em trob una persona sociable i no tenc gaire temps lliure perquè sóc monitora de tennis i, a més, també tenc les classes de la universitat.

CO: Visc a Son Servera, m’agrada molt caminar i anar a córrer quan estic estressada, també tenc una cussa que li diuen Sofia. Durant el meu temps lliure ajut a la meva germana que fa primer de batxiller, m’agrada molt ajudar-la.

 

DG/LM: Si vos haguessiu de definir amb una paraula, amb quina vos definirieu?

MN: Jo em definiria amb la paraula empàtica o sociable, perquè opin que relacionar-se socialment és una gran part de jo.

CO: Jo em definiria com una persona observadora, m'agrada aprendre del meu entorn i de les experiències viscudes. 

 

DG/LM: Per què heu vengut a fer les pràctiques a aquesta escola?

MN: Jo havia triat dos centres tradicionals com a 1a i 2a opció i com a 3a el CEIP Sant Miquel, perquè la meva cosina va estudiar aquí i em va xerrar molt bé de l’escola.

CO: Jo ja vaig venir l’any passat i no trobava del tot una lògica, perquè els alumnes no estaven organitzats per cursos, si no que els infants de diferents edats estaven junts als espais i ambients. Trob que aquest centre és una escola diferent i sé que quan sigui mestre tendré poques probabilitats de fer feina a un centre tan innovador com aquest.

 

DG/LM: Ens podrieu xerrar un poc de la vostra carrera universitària?

MN: Faig el 4t any, és el meu darrer any de la universitat. Abans havia fet el grau superior d’infantil, no sabia si m’agradaria fer classes a nins més petits o més grans. Per això, he fet també la de primària amb menció d’EF. Estic molt contenta amb la carrera que he fet, ho he duit tot aprovat i m’ha anat molt bé.

CO: La carrera m’agrada, però pens que no és el mateix la teoria que la pràctica. Per això, valor molt les pràctiques, ja que són una gran manera d'aprendre.

 

DG/LM: Perquè voleu ser mestres?

MN: Jo pens que des de petita sempre m’ha estirat ser mestre. Trob que és una feina que sempre fas coses diferents. I això m’agrada molt.

CO: Jo des de petita ja volia ser mestre, sempre m’ha agradat ajudar i ensenyar als altres.


 

DG/LM: Qué vos pareix el CEIP Sant Miquel?

MN: La meva opinió, és que és una de les millors escoles de Mallorca i m’ha sorprès molt, pens que teniu molta sort d’estar aquí.

CO: Consider que és una gran escola i una de les raons són els mestres, estan molt ben formats. És un centre que permet un aprenentatge molt significatiu a l’alumnat.

 

DG/LM: Quin ambient vos crida més l’atenció?

MN: M’agrada molt matemàtiques perquè tothom va al seu ritme i biblioteca perquè trob que és molt relaxant.

CO: Mates, les matemàtiques sempre m’han agradat. Me crida molt l’atenció la manera de com en Jeroni explica les matemàtiques perquè utilitza material molt manipulatiu i sempre parteix de la realitat.

 

DG/LM: Quin tallers vos agrada més?

MN: El taller que més m’ha cridat l’atenció és el de dansa perquè trob que és una experiència molt sensorial.

CO: El meu taller preferit és el de bingo (Anglès) perquè vaig poder participar i a més és un joc molt atractiu per l’infant.

 

DG/LM: Vos donam les gràcies per haver participat a aquesta entrevista, ens ha agradat molt conèixer-vos un poc més i esperam que als nostres lectors també.

MN/CO: A nosaltres també ens ha agradat molt l’entrevista i hem gaudit de participar-hi.